Bizi takip edin

Sıkça Sorulan Sorular (SSS) - Yandal

YANDAL (YDP) İLE İLGİLİ SORULAR

Yan Dal Nedir?

Yan Dal bir bölümde okurken başka bir alanda sınırlı sayıda ders alıp o alanda sertifika almanızı sağlayan programdır.

1. Yandala başvurmak için genel not ortalamamın kaç olması gerekir?

Yan Dala başvurmak için ise genel not ortalamanızın en az 2.50 olması gerekir.

Çift Anadala veya Yandala başvurmak için başarı sıralaması koşulu var mı?

Yandal için başarı sıralaması şartı yoktur.

1. Yandala Ne Zaman-Nereden Başvurabilirim?

Yandala en erken 2. Sınıfın başında başvurabilirsiniz.

En geç 3. Sınıfın ara döneminde başvurabilirsiniz.

1. Yandala başvurmak için tamamlamam gereken kredi var mı?

Yandala başvurabilmek için 1. Sınıf bahar dönemi sonunda en az 50 AKTS’lik, 2. Sınıfın bahar dönemi sonunda en az 110 AKTS’lik ders almanız ve başarılı olmanız gereklidir. Ara dönemde başvuru yapacak öğrencilerin ise 2. Sınıfın güz dönemi sonunda 75 AKTS, 3. Sınıfın Güz dönemi sonunda 135 AKTS tamamlamış olmanız gerekir.

1. Yandal eğitimimde alacağım derslerle ilgili kiminle görüşmem gerekiyor?

Bölümlerde  Yandal Koordinatörü hocalarımız bulunmaktadır. Yandal yapacağınız bölümde alacağınız dersler, programın yürütülmesi, mezuniyete giden süreçlere ilişkin gereklilikler konusunda Koordinatör hocalarımızdan bilgi alabilirsiniz.

1.  Yandal programımdan alıp başarısız olduğum dersler anadal programımı etkiler mi?

Yandal transkriptleri ayrı düzenlendiği için, aldığınız derslerin notları anadal programınızı etkilememektedir.

1. Yandal programları için ek ücret öder miyim?

Anadal öğreniminiz devam ettiği sürece Yandal için ek ücret alınmaz.

1. Bursum/indirimim Yandal için de geçerli mi?

Burslar-indirimler 7 yıl boyunca devam etmektedir. Anadaldan mezun olsanız bile bursunuz bu süreler içerisinde Yandal için devam eder.

1. Yandal’da kayıt dondurma var mı?

Dönem ders yükü yoğunluğu, ders çakışması vb. nedenlerle dönemde izinli sayılma talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için Yandal yaptığınız bölümün bağlı olduğu fakülte sekreterliğine başvurmanız gerekir.

1. Yandal’ı ne kadar sürede bitirmem gerekli?

Yandal programında anadal programından mezun olduktan sonra en fazla iki yarıyıl ek süre ile programın tamamlanması gerekir.

1.  Yandaldan istediğim zaman kayıt sildirebilir miyim?

Öğrenciler Yandaldan istedikleri zaman kayıt sildirebilirler. Yandaldan kaydı silinen öğrencinin istemesi ve danışmanının uygun görmesi halinde, bu programda başarılı olduğu dersler, not ortalamasına katılmadan (NI) anadal transkriptine aktarılır.

1. Çift Anadaldan Yandala geçiş yapabilir miyim?

Çift Anadal yaptığınız programın Yandalı varsa ve kabul koşullarını sağlıyorsanız geçiş yapabilirsiniz. Bu durumda, Çift Anadalda aldığınız derslerden, yandal programıyla aynı olanlar yandal transkriptinize aktarılır.

1. Yandaldan hangi durumda kaydım silinir?

Yandal programından izin almadan üst üste iki dönem kayıt yenilemezseniz kaydınız silinir.

Yandalda anadal programında genel not ortalamanız, 2,29’un altına düşer ise yandaldan kaydınız silinir.

Bu konudaki detaylar için Üniversitemizin Yandal Yönergelerini incelemenizi ve Koordinatörlerinizle görüşmenizi öneririz.

1. Yandaldan kaydım silindiğinde aldığım dersleri anadalıma aktarabilir miyim?

1. Yandaldan mezuniyet koşulu nedir?

Yandalda tüm derslerden başarılı olmak ve en az 2,00 genel not ortalamasına sahip olmak gerekmektedir.

Anadal programından mezuniyet hakkını elde etmeden Yandal sertifikası verilmez.

SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.