FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

TÜM HABERLER

Valencia Üniversitesinden Prof. Dr. José Santaemilia, webinarlar dizisi kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümünün konuğu oldu.

“Translation and Taboo” başlıklı panel, Valencia Üniversitesinden Prof. Dr. José Santaemilia’nın, İEÜ İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Neslihan Kansu-Yetkiner’in ve bölümümüzden Dr. Öğretim Üyesi Ilgın Aktener’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

"Doing Research into Translation and Obscenity: Rewriting Identities, Desires and Behaviours" adlı ilk sunumuyla çeviride sansür, tabu ve söylem konularına değinen Prof. Dr. Santaemilia, ilk oturumda yaptığı konuşmasında dünyadan çeşitli örnekler vererek dil olgusunun anlayışımızı şekillendirdiğine vurgu yaptı.

Panelin ikinci oturumunda ise “Translation and Obscenity: The Case of 'The Painted Bird' in Turkish" başlığı altında katılımcılarla buluşan Prof. Dr. Yetkiner ve Dr. Aktener, Jerzy Kosiński'nin 1965 yılında kaleme aldığı The Painted Bird adlı eserinin Türkçe çevirileri üzerinden çeviri ve tabu konusunu ele aldı. Örtmece sürecinin Betimleyici-Açıklayıcı bir yaklaşımla tartışıldığı sunumda çevirmen tercihlerinin sosyo-politik ve kültürel faktörlerden etkilendiği ortaya konuldu.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği panelin ardından konuşmacılar, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.